21 Şubat 2010 Pazar

Sandman no:1


Bu haftasonu daha önce okuduğum Sandman serisine tekrar başladım. Watchmen'den sonra ancak böyle bir kalite keserdi zaten beni. Preludes and Nocturnes'le başladığım serinin ilk 7 kitabından 3.kitap hariç diğerlerini türkçe baskı, geride kalan kitaplarını ise internet üzerinden ingilizce okuyup parça parça yorumlamaya çalışacağım. İlgili yazıları,devamı geldikçe Sandman no:1,2 şeklinde takip edebilirsiniz.

1.Kitap, Sandman'in tutsak edilmesiyle başlıyor. Tüm ciltler boyunca kusur bulamayıp hayran kalacağımız baş karakterimizle tanışmış oluyoruz. Hem de çok güçsüz bir haliyle çıkıyor karşımıza Rüyalar Prensi Morpheus nam-ı diğer Sandman. Seride defalarca görebileceğimiz Kabil ve Habil ile 3 cadımız da henüz 2. issueda kendilerini gösteriyorlar. Şu ana kadar; Sandman'in tutsak edilmesiyle beraber 70 yıl boyunca insanlarda uyuyamama,uyanamama sıkıntılarının tavan yapmasını ve halkın psikolojisinin uykuya nasıl bağımlı olduğunu gösterdi Neil Gaiman bizlere.

Tutsaklıktan kurtulan Sandman, dünyayı eski haline getirmek için yola çıkmadan önce eski gücüne kavuşmak için kendisine lazım olan ve tutsakken kendisinden alınan eşyalarını aramaya başlıyor.Kum torbasının, miğferinin ve yakutunun nerede ve kimlerde olduğunu üc çadıdan öğreniyor ve kum torbasını almak için John Constantine'in peşine düşüyor.

Bazı sayfalar ise şöyle:

Sandman'in kendisini tutsak eden büyücünn oğlunu sonsuz uyanıklığa mahkum etmesi

Sandman'in yakalanma anı

0 yorum:

Yorum Gönder